Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

we willen graag 1 x een nestje

  • Claudia

    Wij hebben een hele lieve cane corso pup (8 maanden). Ze heeft geen stamboom, maar we willen wel heel graag 1x een nestje van haar. Heeft iemand ervaring hiermee? Ik zie wel eens dekreuen staan voor 1000 euro maar dat is voor ons niet nodig.

    We willen in de toekomst graag nog een cane en het zou leuk zijn als we een pup van onze eigen Senna kunnen krijgen…

  • Yvon

    Hoi Claudia,

    Ik kan me vgoorstellen dat je graag een nestje wil. Pups van je eigen hond zijn heel erg leuk!

    Maar, bedenk je goed dat een Cane Corso zonder stamboom voor problemen kan zorgen.

    Wat weet je (en kun je bewijzen zonder stamboom) over de gezondheid en achtergrond van jouw hond? Wie verzekerd de toekomstige pupkopers dat jouw CC raszuiver is?

    Bij onverhoopte gezondheidsproblemen, zullen pupkopers als eerste bij jou aankloppen, jij bent immers de eigenaar van de moeder… Hoe ga je daarmee om?

    Een nest nemen omdat je graag een pup wil van je eigen hond is geen goede reden. Er komt heel veel bij kijken. Ik ga er van uit dat je graag gezonde pups wilt krijgen. Zo ook de toekomstige pupkopers. Gezondheidstoestand kun je voor een groot deel aflezen

    aan de afstamming van je hond, dus de stamboom. Het is niet zomaar een papiertje waar je hond duurder van wordt… Een stamboom is veel meer. Door de stamboom krijg je inzicht in de voorouders van je hond. Karakter, gezondheid en wat dies meer zij. Die info gaat zowel voor jouw teefje als voor de reu door wie je jouw teef wilt laten dekken. En dan nog, is een stamboom nooit een garantie. Het blijven levende wezens. Maar door de stamboom, dus info over de gezondheid en karakter van de voorouders, kun je wel het risico verkleinen. De stamboom kost zo rond de €60,=. Dat zijn de kosten dus niet, die haal je er ook niet uit door een CC zonder stamboom te verkopen. De meeste kosten maak je door de voorbereiding, een goede plek voor de bevalling (bv werpkist), entingen, DA-kosten, voeding als de pups eenmaal zelf gaan eten, speelgoed en als je het treft, datgene wat de pups slopen. Dat is dan als alles zonder incidenten verloopt. Wat als er een pupje ziek wordt? DA kosten lopen dan snel op… Nachtrust is er niet meer. En dan is er ook de mogelijkheid dat jouw teefje niet zelf de geboorte aankan, dus een keizersnede.

    Dan, als je een nestje CC krijgt, kun je er gevoeglijk vanuit gaan dat je een groot nest krijgt. Acht of meer pups is geen uitzondering. Het gros van de CC-pupkopers wil graag een CC mét stamboom. Juist om die belangrijke informatie over gezondheid en karakter van de ouders en voorouders te achterhalen. Wat als je, naast jouw eigen pup, blijft zitten met nog 2, 3, 4 of meer pups? Hoe ga je dat doen?

    De dekreuen die jij ziet voor €1000,= zijn reuen met stamboom en hun eigenaren stellen ook bepaalde eisen aan de te dekken teef, waaronder zeker een goede HD-uitslag. Laat jij Senna wel röntgenen op HD??

    Daarbij, verkoop je stamboomloze CCpups, dan kunnen die eigenaren hun geliefde hondje nooit meenemen op vakantie over de grens van Nederland. Wil jij met je CC, of een daarop lijkende hond de grens over, heb je hoe dan ook een stamboom nodig om aan te tonen dat jouw hond raszuizer is. Kun je dat niet, dan heb je snel grote problemen in het buitenland. Inbeslagname of zelfs euthanasie van de hond kan voorkomen zonder stamboom.

    Wellicht enige zaken om eens over na te denken??

  • Eva

    Hallo Claudia,

    Wij hebben een Cane Corso reu zonder stamboom en we denken er net zo over als jullie.

    Graag hadden wij ook een pup gehad van onze knapperd maar een teefje zoeken lijkt niet zo simpel.

    Groetjes