Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

herplaatsing CC teef

  • Henny en Marcel

    Goed tehuis gezocht voor Tara …

    Hoe begin je een verhaal ? Het gaat om Tara, een lieve aanhankelijke Cane Corso teef van bijna 7 jaar. Speels, en een echte knuffel. Ze is nu in haar derde gezin, meegekomen met haar 2e baasje. Ze is 7 jaar geleden haar leventje begonnen bij een gezin wat haar door dominant gedrag van hun andere hond weg moest doen. Ze kwam in een gezin met kleine kinderen en een Cane Corso reu terecht. Dit ging allemaal prima, tot de reu vanwege zijn (hoge leeftijd) steeds minder kreeg in te brengen. Na wederzijds overleg is besloten om haar hier op te nemen, er was tenslotte 1 bekend persoon hier en dat was haar baasje. We hebben ook 2 andere honden, een Labrador reu van bijna 11 jaar en een Amerikaanse Bulldog teef van anderhalf. Maar na een half jaar op onze tenen lopen en diverse knokpartijen tussen de beide dames beseffen we dat het zo écht niet langer gaat. Wij zijn al een paar keer blind tussen de dames ingedoken om ze uit elkaar te halen voor er 1 verscheurd wordt. Dit ligt niet echt aan Tara, de Bull zoekt het ook vaak op en Tara verdedigt zich… maar Tara heeft een paar beste kaken wat als resultaat heeft gehad dat we al een paar keer met de Bull naar de dierenarts zijn geweest. Met de Labrador is er ook geen enkel probleem, beide dames laten hem gewoon met rust. (Door onze acties zijn we zelf ook al een paar keer bij de dokter geweest … eigen schuld, maar ja, je doet wat, en geen idee wie van beiden misgrijpt, nogmaals, ligt aan onszelf, geen gerichte acties van de honden)

    We hebben van alles geprobeerd, “jassen therapie” voor beide dames, readings, noem het allemaal maar op.

    Ze kan niet terug naar haar vorige huis, vandaar deze noodkreet. we willen graag dat ze bij iemand terecht komt die haar een goed leven kan geven en waar ze tot haar recht komt. Niet iemand die alleen om haar uiterlijk haar neemt omdat ze ‘zo lekker groot is’, maar gewoon, iemand die weet wat het karakter is van een Cane Corso. Ze is er als laatste bijgekomen, dus ze is de dupe van deze onderlinge strijd. Maar na een half jaar weten wij echt niet meer hoe we dit kunnen volhouden, aangezien er ook nog kinderen rondlopen is het af en toe best stressen ivm deur dicht en dergelijke. Het gekke is, dit gedrag is alleen binnenshuis, buiten laten we ze alle 3 vrolijk in 1 keer uit.

    We hopen echt dat iemand haar een goed tehuis kan geven,

    groetjes, Marcel & Henny

  • bas

    hallo ik vroeg me af of ze nog aanwezig is m.v.g bas konijn 0620065155